Goodies e селекция от неща, които купувам и харесвам или тези, които ми хващат окото в момента.

Това издание на рубриката е една идея по-специално заради GiftCard, които го подкрепиха, а те са подаръчни карти, които можете да заредите със сума по избор (до 500 лв.) и получателят им да си я харчи както намери за добре физически и онлайн, в България и извън, за Коледа или след нея. Основното предимството от страна на подаряващия е ясно – спестявате риска да подарите нещо, което няма да се хареса. За разлика от стандартните подаръчни ваучери обаче, имате възможност да превърнете картата в наистина лично изживяване като я персонализирате – направих го, получи се супер и показвам надолу.

В традиционния формат на рубриката съм събрала и шест неща, за които бих използвала своята  GiftCard, за да илюстрирам най-добре предимствата и от страна на получаващия.  

1. ПОЛО ОТ BOGDAR
Един от основните лайтмотиви на този декември е призивът да пазаруваме локално, което е супер. Много от създателите на съдържание се припознаха в тази идея и споделиха гайдове за коледни подаръци (оставям линкове към тези на Ипси, Мила, Ели и Надя). От своя страна ще се постарая да не се повтарям и тук ще добавя BOGDAR. Брандът е в радара ми отдавна, но чак сега вникнах в това, което правят и отвъд красивите дрехи – имат супер готини практики за устойчивост и по отношение на материалите, и по отношение на цялата верига на производство и опаковане. Харесах поло (произведено във Видин) с илюстрации, вдъхновени от дакела на Теди и Павел (основателите) Бари. Може да се поръча и плати директно в сайта на бранда с GiftCard.
цена: 120 евро

GiftCard TIP: В случай, че искате да използвате картата си, за да закупите нещо от български бранд, който обаче няма онлайн магазин или опция за плащане онлайн, то поръчайте до офис на ЕКОНТ или SPEEDY и използвайте физическата си GiftCard карта, за да платите на ПОС терминала там.. 

2. СВЕЩ НА BYREDO
Преди няколко години приятелката ми Мила ме “просвети” за BYREDO докато бяхме заедно в Стокхолм. В ретроспекция не съм уверена, че направи услуга на портфейла ми. И все пак, когато искам да се поглезя, си купувам тяхна свещ, а пък по Коледа генерално обичам да се глезя. И въпреки че всичко в момента мирише на канела, джинджифил и мандарини, бих казала да си вземете шафран. Свещите на BYREDO ги има на много места онлайн, но ако държите да пазарувате от български онлайн магазин, ще ги намерите в Нотино (може да платите директно с  GiftCard); в DOUGLAS има BYREDO и във физически магазин, но уви този аромат липсва, може да тествате други.
Цена (в Нотино): 119 лв.

3. ЧАНТАТА НА LUNCHEON 
Историята с тази чанта е, че миналата година подарих такава за Коледа на Поли. После взех и за себе си. И Ипси (бъдейки 100% Ипси, която обичаме) цяла година ми напомня, че видиш ли “само тя си няма такава”. Та, проверих и в момента Luncheon са презаредили въпросната чанта. Ако се чудите защо я харесвам толкова – фенка съм на списанието, на което чантата реално се явяват мърч; изглежда супер; прозведена е от 100% органичен памук; побира какво ли не и има отделения за (три) бутилки вино и списание. Отделението за списание пък побира и 15-инчов лаптоп. Въобще джакпот. 
Цена: 24 паунда тук

GiftCard TIP: картата може да използвате във всеки онлайн магазин, който приема MASTERCARD, третира се като стандартна предплатена банкова карта.

4. THE LOVERS НА ДЕСИ БАЕВА
За илюстрациите на Деси Баева съм говорила много, пък и с нея самата сме говорили в блога. Деси направи и визията на подкаста, която обожавам. Палитрите, които използва са супер разпознаваеми, но изненадващо и за мен, илюстрацията ѝ, която най-много искам да си окача вкъщи, не е сред цветните. The Lovers много ми допада и Деси я продава в сайта си. В българската платформа Be Duende пък има още илюстрации на Деси, както и куп принтове и на други автори, които си заслужава да видите.
Цена на The Lovers (в сайта на Деси): 50 паунда

5. ОБЕЦИ НА SWAROVSKI
Тези обеци луни са втората ми много добра находка от Swarovski (първата са тези сърца) за последната година, като давам знак, че в  момента са намалени в онлайн магазина на Timeland и във физическия на Swarovski на Алабин.
Цена: 200 лв. (от 250 лв.) в сайта на Timeland

GiftCard TIP: Swarovski са и един от партньорите на GiftCard, получавате -10% отстъпка, която се начислява директно на място при покупка във физическия магазин. Тук е пълният списък с партньори, Ti Sento Milano също са вътре.  

6. КОЛЕДНАТА КУТИЯ НА ORPHEUS
Orpheus е един от българските брандове, които следя от ден едно и за последната година наблюдавам как успяват да привлекат вниманието на медии, на редактори и куп хора с авторитет в beauty индустрията. И ми е доста яко, защото в основата на продуктите е орфеевото цвете от Родопите и неговите регенериращи свойства. Наскоро от Orpheus  пуснаха кутия със сет хидратиращ серум и спрей за лице като включително опаковката (илюстрирана от Розалина Буркова) си е изживяване само по себе си, защото при сканиране на кутията с телефона ще можеш да видиш историята на орфеевото цвете. Има ограничен брой подаръчни кутии на преференциални цени за България и можете да поръчате тук.
Цена: 269.90 лв. (от 308 лв.)


ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕ НА GIFT CARD
В сайта на GIFT CARD можеш да персонализираш картата си с коледна илюстрация, снимка или друго. Можеш и да избереш опаковака.

За да ви демонстрирам персонализацията, направих една карта с илюстрацията на подкаста и съм доста доволна как се получи. Така може да направите подаръка наистина личен, а ако искате да отидете още една стъпка напред – като част от персонализирането може да качите и собствено видео, което получателят ще види в момента на активиране на картата.


КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА GIFTCARD: 

  • Преди първо използване картата трябва да се активира (това се случва в сайта на GiftCard). Спокойно, няма да се налага да го обяснявате на получателя, процесът е лесен и описан и на самата опаковка на картата;
  • Сумата може да се похарчи в няколко различни обекти (не е и да е  нужно да е наведнъж);
  • Ако избраният подарък надхвърля сумата по картата можете да поискате от търговеца във физическия магазин да платите “смесено” – тоест с баланса по картата + кеш или друга карта. Уви, това не е възможно онлайн, поради техническите ограничения на самите онлайн магазини; 
  • След изчерпване на баланса картата автоматично се закрива. (тоест не е нужно да правите нещо допълнително, за да я закриете).
  • Обслужването на картата е безплатно за 6 месеца, след което ако балансът по нея не е изчерпан има месечна такса. 
  • Балансът по картата може да се следи тук.
  • GiftCard може да намерите в търговските центрове и в бензиностанции OMV в цялата страна.

Надявам се, че подборът ми ви е бил интересен, а информацията за партньорите ми от GiftCard – полезна.

Весели празници!
#коледасgiftcard