Винаги съм обичала KNAPP. Първата ми рокля по дизайн на Антония и Кристина е от The Tiny Bear Light collection S/S 2012. Почти са минали първите ѝ седем (години) и е все така в перфектна форма. Емоционално погледнато “мечките” ми са виждали събития, с които спокойно мога да напълня сезон на сапунка, прагматично – да купя тази рокля е най-добрата ми инвестиция в дреха до ден днешен.

HIDDEN GARDEN S/S 18

Тази година KNAPP облича топлите месеци в небесносиньо и жълто, а за пръв път ще можеш да видиш основната и Light колекцията днес от 19.00 в Gallery 2.0 на Малките пет кьошета. ” По време на Premiere Vision в Истанбул открих Gratacos, малка бутикова фабрика за текстил, базирана в Барселона. Хората в нея имат уникално отношение към текстурите, към съчетаването на цветовете. Влюбихме се в жакардите с флорални мотиви, припознахме ги като много “наши” и на принципа “от копчето-балтон” направихме Hidden Garden”, ми разказа Антония за новата колекция.

Hidden Garden е Едновременно много “кнапска”, но с нови изразни средства. Такова е активното жълто, което влиза в палитрата на KNAPP, както и някои материали и техники – тюлът никога досега не е имал толкова силно участие, а пък тюлените точки, които ще видиш на някои от роклите – са апликирани.

Вдъхновението е платът, а цялата колекция носи усещането за нашия силует – категоричен и женствен. По-големият разкрой, пълният клош и голямото количество плат са ни запазена марка, а почти всяка от кнапските рокли през годините е със силует, който подчертава талията” ми казва Криси като я разпитвам за елементите, които издават KNAPP. НОВА СТРАНИЦА ЗА LIGHT КОЛЕКЦИИТЕ

От години Light колекцията повтаря моделите от основната такава като един и същи модел носи коренно различно настроение в зависимост от това дали е направен от коприна, органза, тюл или памук“. С актуалната колекция Light започва да расте като разнообразие, за да може KNAPP да предложат дори на тези момичета, които трудно ще облекат основната колекция без повод, опция да носят нейна разработка от памук с кецове или пък удобни сандали в ежедневието. Нашите дрехи са въпрос на интерпретация“, казва Криси, което в моя случай отприщва десетки идеи как да нося тюл на точки по софийските улици, без да го смятам за смело, а просто за… нормално и красиво.

ТРИДНЕВЕН POP-UP SHOP

Ако още не си намерила пътя си до шоурума на Бачо Киро, сега ти се отдава тридневна възможност да видиш моделите от Hidden Garden, както и селекция от единични адаптации на рокли (“кнапската” сила), които са се утвърдили като любими през колекциите и годините. Последните са специално изработени за първия кнапски pop-up shop, който да посетиш от утре до неделя в Gallery 2.0 . На място ще можеш да пробваш и закупиш и селектирани модели с намаление. На Антония и Криси им се иска кнапската случка да стане регулярна (добавям едни стиснати палци), като този път в нея се включват дизайнери на бижута и аксесоари, колаборирали с бранда, които ще предложат селекция от свои работи.

Любов от първа снимка са ми новите керамични банани “Нюню”, които Емилия Емилева е направила специално за актуалната Light колекция.

Тази вечер от 19.00 часа освен красиви дрехи, бижута и аксесоари в Gallery 2.0 ще има още коктейли от Absolut, а Михаела Белорешка е приготвила вкусотии, вдъхновени от Hidden Garden.

Цялата колекция Hidden Garden можеш да видиш тук.

снимки: Даниела Йорданова и KNAPP