Girls We Are
Girls We Are
Бягане за начинаещи (с Еленко Еленков)
/

Епизодът, в който с Еленко от Спортен клуб Бегач си говорим за любителското бягане – защо е готино да бягаш, как да започнеш, какви цели да си поставиш, кога става лесно и става ли въобще. Ще разбереш още какво е важно да имаш предвид като избираш обувки или дрехи за бягане, кои са добри маршрути за бягане в София и въобще как да намираш “къде се бяга”, в който и град по света да се окажеш. Същото ли е да бягаш на пътека като това да бягаш в парка и какво става като си българин на финала на маратона в Ню Йорк. Въобще, изчерпателен наръчник за начинаещи бегачи и отправна точка, ако се чудиш дали пък да не вземеш да го тестваш това с градското бягане.

Слушай и се абонирай за подкаста на най-удобното за теб място:

Благодарности на FASHION DAYS, които са първи партньор на подкаста. Тяхното послание е да следваш собствения си стил, като едно е сигурно – каквото и да обичаш да обличаш – ще го намериш на сайта им. Дават ни (на слушателите на подкаста, пък и на мен) постоянен код за отстъпка през следващите месеци PODCAST10 – 10% намаление на всичко, дори и да е вече намалено. В епизода ще чуете и мини моден сегмент, в който се включи и един от посланиците на кампанията #followmyself – оперната певица и царица на текстовете, които трябва да се четат на глас, Мила Михова

Бележки (или бързи линкове към неща, които с Еленко споменаваме в епизода):

Сайтът на Бегач, където можеш да следиш за бягания и други бегачески събития.

Женското бягане BIODERMA WOMEN’S RUN на 26 юни – “цък” за билети.

Приложението Couch to 5K в App Store и в Google Play . Други популярни приложения за бягане: Strava, Runtastic, Run Keeper, Garmin Connect, Nike + (имат и колаборация с Headspace, ако искаш да добавиш медитация).

Тук е бестселър коланът на Бегач, в който можеш да си държиш вещите докато бягаш.

Strava Global Heatmap, за да разбереш къде да бягаш на всяко място по света.

Running Zone – специализираният магазин в София, където могат да те консултират професионално за обувки за бягане.

Плейлистът за бягане, който Еленко споменава.


Звукообработка: Антон Велев от Говори ѝнтернет.