Girls We Are
Girls We Are
Увереността (с Алис Симеонова, @mademoiselleaia)
/

В този епизод с Алис се учим една от друга как да бъдем по-уверени. Говорим си за увереността като усещане в тялото, какво ни я дава и кои са онези неща, които понякога я разклащат и имаме нужда да се заземим, за да се усетим отново в центъра си. Говорим си за нагласите към живота, за съмнението като движеща сила, за най-близките като “дом” и за нуждата или пък тотално излишния натиск да се дефинираш – професионално, географски, въобще. Още за водата като “пало санто за тялото”, за NYFW и на колко дни се боядисват нюйоркчанките.

Слушай и се абонирай за подкаста на най-удобното за теб място:

Благодарности на @tresemmebulgaria, които подкрепят епизода като двете с Алис сме част от семейството им още от стъпването на бранда на българския пазар преди почти две години. Темата за увереността е централна за TRESemmé, които са на мисия да екипират жените с повече увереност както чисто във външния вид (кой не иска професионална грижа за коса в домашни условия?), така и развиват инициативи и наратив на подкрепа (дори бих казала надъхване!) за жените, които намираме своя път в движение и осъзнаваме значението на това да се подготвим ментално и емоционално за предизвикатествата, които неизбежно срещаме по пътя към целите си. Защото нашите нагласи, присъствие, енергия имат значение, за да харесваме жената, в която се превръщаме.

Бележки (или бързи линкове към неща, които с Алис споменаваме в епизода):

Instagram акаунта на @mademoiselleaia и нейният блог.

Повече за Nora Ephron, освен филмите препоръчавам и сборника с разкази – I Feel Bad About My Neck: And Other Thoughts on Being a Woman

Профилите на @tezza.barton и @thefashionguitar, които Алис споменава.


снимка на Алис: Лора Славова