Girls We Are
Girls We Are
Етикетът - съвременен и ала някогашен Версай (с Ана Динкова)
/

В този епизод дискретно развиваме целoфана на темата за етикета с експерта по етикет Ана Динкова. Говорим си за разликата между етикет и протокол, за възпитанието, добрите обноски и вечните правила. Същите правила, с които можеш да “играеш” и ако ги познаваш достатъчно добре, за да знаеш кога и как дори да ги нарушиш, може да ти се получи като на Кенеди в първия публичен дебат срещу Никсън (слушайте цялата история в епизода). Защо не се ръкували дамите едно време и какво замествало “почукването” на вратите във Версай, също разбираме от увлекателните разкази на Ана. Приятно слушане!

Слушай и се абонирай за подкаста на най-удобното за теб място:

Благодарности на FASHION DAYS, които са първи партньор на подкаста. Тяхното послание е да следваш собствения си стил и да не се мериш с “лайковете” на другите, като едно е сигурно – каквото и да обичаш да обличаш – ще го намериш на сайта им. Дават ни (на слушателите на подкаста, пък и на мен) постоянен код за отстъпка до края на годината PODCAST10 – 10% надолу на всичко, дори и да е вече намалено. В епизода ще чуете и мини моден сегмент, в който ми гостува мъжът, чийто стил е точно толкова еклектичен, колкото и музиката, която създава – DIASS.

Дригият код в епизода идва от SUPERHOSTING.BGBIBONS5 – дава ти 50% отстъпка от цената на годишен хостинг план или 85% отстъпка от цената на услугата Сайт билдър (плановете СайтБизнес и СайтПро). Цък тук, за да разбереш повече за нея и как можеш да вдигнеш сайт за нула време.Бележки (или бързи линкове към неща, които с Ана споменаваме в епизода):

Ана в Instagram и блогът на Ана

Книги от Ана:
Софийски потайности, Петър Величков
Дипломация и протокол, Йордан Кожухаров
Етикет и протокол, Йордан Кожухаров

How to Dine in Style: The Art of Entertaining, 1920, книгата, която Биби споменава е тук.

Снимка от първия дебат на Кенеди и Никсън, за който Ана разказва.