Тази пролет в Instagram акаунта си стартирах колаборация с Timeland и по-специално един от брандовете им у нас – TI SENTO – Milano. Беше интересно съвпадение, защото малко преди да ме потърсят и да ми предложа да бъде техен посланик, слушах епизод на подкаста на Estee Lalonde, в който темата беше именно дизайн на бижута. Бях “уау”, когато Estee и гостенката ѝ минаха през целия процес по създаването на едно колие от нулата. Това ми припомни и един брой на ACNE Paper (единственото списание, което някога съм колекционирала), който беше посветен на “младите” в “старите” (разбирай традиционните) занаяти и наред с интервютата с лютиери, тъкачи на килими и часовникари, имаше интервю с бижутер, който в детайли обясняваше пътя, по който минаваш, за да усвоиш занаятa. Спорно е, но и интересно, какво ще се случи с тези занаяти с напредването на времето и автоматизацията на труда – дали това ще им отвори нови хоризонти или ще ги застраши.

Темата за бижутата искам да развия през следващите месеци и погледна от гледните точки на различни хора, които творят в сферата (очаквайте още едно интересно включване), но днес ще се спра по-специално на Ti Sento Milano и втория епизод от серията визии, които заснехме с Дани. Харесах този ни тюркоазен резултат толкова много, че някак не ми се струваше редно да си остане с едната снимка в Instagram. Тук пък може да видите първата ни работа (ако сте пропуснали), където избрах да покажа няколко бижута от минималистичната линия на TI SENTO – Milano, които имате възможност и да си гравирате.

СКИЦИ, КАМЪНИ И СРЕБРО
Бижурата на TI SENTO – Milano се създават с Италия наум. Акаунтът им в  Instagram има една линия на слънчеви, цветни, милански балкони (като този), в които аха да се загледаш малко повече и започва да ти мирише на еспресо. Историята, която разказват за ателието е поетична – започва се със скици с молив, върху които бижутерите налагат камъни до момента, в който дизайнът си “познае” своя камък.

Работи се само със сребро (и покрития, с които се постигат различните цветове), което е отличителен елемент в подхода на бранда, като по този начин се намества в пазарната ниша на луксозните откъм качество и вид, но пък достъпни откъм цена бижута. Най-разпознаваемата им линия към момента е Flowerbud (на горната снимка), които са това, което човек си представя, когато стане дума за женственост в бижутата, но пък аз разработих малко по-нетрадиционнa визия с тях и скоро ще ви покажа и нея.

MIX & MATCH
Бижутата са мислени така, че можеш да смесваш отделни елементи както от една колекция, така и между различните такива. За тази визия подбрах три пръстена, защото един не стига и три колиета – лейърингът при бижутата е това, което е и при дрехите – висш пилотаж, ако ти се получи. Понеже си позволих да “прекаля” на тези две нива, подходих обрано към обеците. Включих змията, тъй като ми харесва комплексната ѝ символика, включително на прераждане и ново начало. Ето ги и отделните елементи.

Надявам се този mix and match да ви допада толкова, колкото на мен.

В България TI SENTO – Milano може да намерите в Paradise Center,  както и в магазини TIMELAND и оторизираните партньори от Silver Court.

Снима ме Даниела Йорданова (@sucks2beyoou), а локацията е The House.