Селекция от неща, които Ипси купува и харесва или тези, които ѝ хващат окото в момента.

 1. Винаги съм искала да си купя beauty box, в който не знам какво има вътре. Тези кутии са на абонаментен принцип или еднократна поръчка, която избрах и аз. В първата седмица на октомври очаквам първата си такава кутия, която поръчах от Кибрит, а основният ми мотиватор беше това, че в кутията има дневен крем с бял чай на датската козметична марка Jorgobé – vegan, cruelty-free & clean. Имам интерес към мултифункционални продукти, а този може да се използва като дневен крем, хидратиращ, маска и нощен корективен крем. Още един плюс е, че Jorgobé се произвежда в Дания, а не е от типа: designed in Denmark, manufactured in China. Като цяло, супер се вълнувам за кутията и за другите неща, които ще открия в нея. Цената за еднократна кутия е 34.90 лв, а сайтът е kibrit.bg
 2. Продължавам с козметика! Crazy rumors е любимият ми бранд за балсами за устни. Освен, че са веган, изцяло натурални, не ги тестват върху животни  – имат и “най-вкусните” аромати. Gingerbread има вкус на Коледа, но ако сте на вълна есен, то можете да опитате Cinnamon Bun, Pumpkin spice (о, да) или пък Apple Spice. 
  Варират от 7.85 лв до 11.05 лв. от zoya.bg
 1. Зимата за мен означава голямо (клонящо към огромно) faux fur палто. Никога няма да разбера потребността на хората да носят нечия кожа на гърба си. За щастие много брандове са на същото мнение и произвеждат “топито” палта, с готин дизайн и супер качество. Stand Studio ги знам от английските и изобщо чужбинските инфлуенсърки, които много ги носят, но по нашите ширини не съм ги виждала, сигурно защото не ги подаряват.
  Цената е €499, което е крайно непосилно и за мен, но пък през лятото следих ситуацията в сайта им и цената падна до 100, 150 евро, така че – каквото си харесаме сега – ще си го купим през август тук.
 1. Тази чанта си я купих и вече я чакам с нетърпение. Да, това, че е рециклиран полиестер беше фактор при избора, но нищо не може да се сравни с тези размери, в които мога да събера лаптоп, дрехи за тренировка, маратонки, Chilly бутилката ми за вода, евентуално един хляб, две тиквички и (поне) едно вино. 
  €69 от тук. 
 1. Купувам свещите на Bath & Body Works от notino.bg – факт, че са малко ненужно скъпи, но все пак плащаме и на целия им маркетинг и креативен отдел да измислят супер милите опаковки, които те карат да искаш да ги имаш. Ще остана вечен фен на I/TEMS, но когато искам да разнообразя, то го правя с Bath & Body Works. При тях е малко като при Crazy Rumors – има аромати Sweater Weather, Twisted Peppermint, Spiced Gingerbread, Crushed Candy Cane и Sparkling Woods. Дизайнът е толкова як, че са идеален подарък за Коледа или за рожден ден (напомням за моя през ноември). 
  198 гр. са 34,90лв., а 411 гр. са 54,90лв. от notino.bg
 1. Да си купиш апартамент е бездънна яма за семейния бюджет! Ипотеката ти се вижда нищо в сравнение с  инвестицията около всички онези места вкъщи, които постояно искаш да преобразяваш. Прекарвам много повече време в сайтове за дома, отколкото в такива за дрехи, козметика и така нататък. Zara home е най-коварният ми “съюзник”…  одеяло от шенил, полар, свещници, калъфки за декоративни възглавници… Този сезон ще се въздържа и огранича до един килим във винтидж стил. Всъщност тези килими са модерни от няколко години, а аз много искам да разчупя скандинавския ни вайб с нещо винтидж и да придам допълнителен уют и hygge на домчето ни.
  200 x 300 cm е на цена от 349 лв. от zarahome.com 

Иначе напоследък…
Започнах да се интересувам от CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) – йеп, звучи доста сложно, но всъщност е технология/метод, който позволява геномно редактиране. Може да се използва за анализиране на генните функции, за проследяване на развитието на ракови и други заболявания, за коригиране на мутациите, причиняващи наследствени заболявания. Честно казано ужасно се вълнувам от всичко, което предстои да се случва технологично в медицината. Всъщност, CRISPR може да е следващата революция в медицината, но разбира се, това повдига и някои въпроси свързани с етиката и опасностите от тази технология. Ако се интересувате от Cyber punk сериали/филми и сте малко по-футуристично настроени за света, то предлагам да гледате Unnatural Selection.

А тук може да видите какво влезе в предишната Goodies селекция.