Goodies e селекция от неща, които купувам и харесвам или тези, които ми хващат окото в момента.

Последни дни в Лондон и съм в процес на запасяване с всичко, което купувам от UK и в момента би било предизвикателство да поръчвам до България – О, Брекзит! Въпреки че повечето стоки са освободени от мита и такси, все още не е ясно на кои ще се начислява ДДС и на кои не, а всички поръчки от Кралството отиват на митница (знаете какво приключение обичайно е там, особено ако все още не сте си извадили ЕОРИ номер – препоръчвам да го направите). В този ред на мисли, спретнах ви днешното издание на Goodies като допълнително проверих, че “участниците” могат да се намерят в България или ако не – се доставят от страна от EU, а не от UK. 

 1. ЖИЛЕТКА OT & OTHER STORIES
  Бях харесала тази жилетка преди месец и наскоро я получих от Ипси и Поли като подарък за рождения си ден (още се чудя телепатия ли е или съм им я показала в общия чат). Съвършена е. Това е първата ми жилетка (въобще) и не мога да си представя по-подходяща такава – ръкавите са обемни, точно както обичам, а копчетата сърца бяха това, което първоначално ми хвана окото.
  79 евро, доставката от EU сайта до България е още 6.90 евро
 1. ТАРО КАРТИ
  Това са вторите Таро карти, които купувам след като първоначално си взех една много красива, но не особено практична и пълна разработка (ще си я запазя с интериорно предназначение). Оригиналното таро е на Артър Едуард Уейт като към него има и книга с различни начини на “гледане”, която се казва “Картинен ключ към Таро” и може също да си поръчате. Замислила съм ви и епизод на подкаста за таро, така че следете за него през февруари. 
  16 лв. oт Helikon
 1. SHISEIDO MODERNMATTE POWDER LIPSTICK
  Приятелка препоръча това матово червило (хей, @jennygutzova!) на Shiseido, което е намалено в douglas.bg от 61 лв. на 27 лв. …, повтарям – от 61 лв. на 27 лв.! Как да не се възползва човек?
 1. ASOS DESIGN САКО ОТ ИЗКУСТВЕНА КОЖА
  Това сако е толкова “мое”, че си представям как го нося и след десет години – обемни ръкави и oversized кройка. От asos.com можете да поръчвате спокойно, защото към България доставят от Германия и няма риск пратката ви да отиде на митница.
  62.99 евро от asos.com 
 1. ESTHEDERM INTENSIVE PROPOLIS+ ПОЧИСТВАЩА МАСКА С КАОЛИН
  Не съм от хората, които имат много отворени продукти наведнъж и обикновено чакам един тип продукт да свърши, преди да отворя нов от този вид. Затова и чак сега отварям тази маска на Esthederm, която дойде като PR пратка преди няколко месеца. Дълбокопочистваща е и стяга порите, което я прави продукт, чийто ефект виждаш веднага след използване. Прополисът отделно е противовъзпалителен, което при мен е необходимо често. Много е икономична и изглежда ще я използвам поне още 2-3 месеца по веднъж/ два пъти в седмица.
  69 лв. oт сайта на Esthederm (има и подробна информация) 
 1. БОТУШИ MIISTA
  @veselinatsankova ме “светна” за бранда преди няколко месеца и не съм сигурна дали ми направи услуга след като от последния sample sale се сдобих с три чифта. В момента в сайта на Miista има намаление, на което цените са почти като на sample sale. Ботушите от последния ми пост в Instagram са Miista – вече не са налични в този цвят, но оставям тяхната синя алтернатива. Въобще много качествени и красиви обувки на редуцирани цени в момента (стискам палци да има номера ви от това, което харесате).
  260 евро от EU сайта им (доставят безплатно до България)

Иначе напоследък…
Боря се с бавните доставки на bookdepository.com и се чудя защо продължавам да си поръчвам книгите оттам. В момента чакам The Power of Ritual : Turning Everyday Activities into Soulful Practices, защото ми стана интересно как авторът разбива ритуалите на три компонента (1. Intention; 2. attention ; 3. repetition) и искам да разбера повече. Споделете ми алтернативни и надеждни сайтове за поръчка на книги в България?