Сиси, Деси и Ани са тризначките зад акаунта @triplet.approved. Попаднах на тях в Instagram, последвах ги заради естетиката в профила им и без срам си казвам – минах през всички техни постове – от първия до последния . Оказа се, че трите са родени в Стара Загора, към момента живеят в Ню Йорк и имат вкус за приключения, планински къщи с френски прозорци и сладолед. Кога в комплект, кога поотделно, Сиси, Деси и Ани можеш да намериш някъде по линията от Пуерто Рикo до Италия или пък на някой слънчев покрив в Ню Йорк. Като единствено дете винаги съм се питала “какво би било?” да си имам някого, което само задълбочи любопитството ми към тези три прекрасни дами. Говорим си за характери, slow life и един необичаен подарък за рождения им ден.

Girls, поздравления за естетиката в профила. Радвате много! Запознайте ни със себе си с по нещо специфично за всяка от вас, за което другите две се шегуват с нея.

Сиси: Аз съм изключително емоционална, понякога направо се превръщам в ураган. Ани и Деси го знаят и от време на време ми натискат бутоните за удоволствие. Имам репутация на най-майчински настроената тризначка, която обича да се грижи за хората около себе си, да приготвя вкусни ястия и да създава приятна атмосфера. Ани и Деси се шегуват с мен, че ме оставят сама в кухнята не от мързел, а защото знаят колко безкрайно голямо удоволствие ми доставя.

Деси: Аз имам най-тежкия и упорит характер, а комбинацията с характера на Сиси е направо експлозивна. От малка обичам да командвам другите. Семейната шега е, че винаги бих избрала пухкаво одеяло и пантофи пред токчета и червило.

Ани: Аз съм непорасналото дете, което понякога отказва да погледне зряло на някои неща в живота… Когато бяхме малки, Сиси и Деси често се съюзяваха срещу мен и дори измисляха смешни песни за мен. Иначе се смятам за най-спокойната и за балансиращия елемент в триото.

 

С какво се занимава всяка от вас извън Instagram приключенията и пътуванията, били сте разделени за пръв път в колежа, какви цели преследвате поотделно?

С: Аз работя за малка компания, която се занимава с digital user experience research and consulting. Отскоро започнах Analytics мастър, който ще задълбочи уменията ми в работата с данни. Въпреки че се занимаваме с различни неща и с времето сме развили различни интереси, целта е в един момент да съберем силите си и да започнем бизнес заедно.

Д: Аз и Ани работим в консултантска фирма, която предимно обслужва финансови компании. Аз започнах работа там след университета и привлякох Ани към фирмата след няколко години. Работим по различни проекти, но бюрата ни са едно до друго и се виждаме всеки петък.

 

А към кои точки от света пътувате заедно?

Пътували сме на много места заедно, особено след като завършихме университетите си и се събрахме отново в Ню Йорк. Често ходим по тропически места около Коледа и Нова Година – едно от любимите ни е Тулум в Мексико с разкошните си плажове и дизайн. Тази година бяхме за пръв път в Коста Рика, която ни плени със спокойната си, непретенциозна, плажна и сърфистка атмосфера. През лятото обичаме да обикаляме из Европа.

Като цяло много обичаме да пътуваме заедно, но сме имали и уникални самостоятелни пътешествия. Например, аз живях в Токио едно лято, а Деси прекара 6 месеца в Бразилия.

Дайте ни най-добрия съвет за организиране на пътуване или самото пътуване (ама нещо по-вълнуващо от това да свием дрехите на руло)?

Не си падаме по прекомерното планиране. Обичаме да се водим по ритъма на мястото и да имаме само обща идея какво и къде искаме да правим. Нашият съвет е човек да контактува с местни хора максимално и да следва техните съвети. Веднъж съвсем случайно лагерувахме с местни младежи в Пуерто Рико, с които току-що се бяхме запознали. До днес си спомням неочакваните преживявания с топли чувства…

 

Често се оказвате на различни места по света, едната във Филипините, другата в Торонто, третата у дома, например. Как сравнявате пътуванията си заедно и тези поотделно? Колко време е нужно, за да си залипсвате?

На нас рядко ни се случва да пътуваме поотделно. Всъщност това лято беше изключение и плановете ни се разминаха случайно. Обожаваме да пътуваме заедно! Ние сме си любима компания, имаме специфичен хумор, който само ние си разбираме, а и имаме сходно усещане за места и моменти. Това прави съвместните ни пътешествия изключително приятни и спонтанни. А и да си признаем, лесно ни е да се запознаваме с хора, когато сме заедно, благодарение на triplet factor.

 

А къде всъщност е “у дома”?

Замисляли сме се по този въпрос и сме осъзнали, че усещането за дом е свързано с хората, които ни заобикалят, а не специфично място. Живели сме на толкова много места, че е трудно да се спрем на едно, което да наречем наш дом. С други думи, у дома е там, където сме заедно.

 

Наскоро писахте, че чакате зелената си карта. Така ли попаднахте в Щатите. Имахте ли трудности да си построите живота там заедно.

Нашите родители още преди да се родим са искали да се насочим на запад. Тати винаги е бленувал за Щатите. Така че завършихме Американския колеж, стегнахме си багажите и дим да ни няма. Първоначално ни беше трудно, да. И трите преживяхме трудни моменти свързани с културния шок и факта, че бяхме отделно. Ню Йорк никак не е лесен като град, но по тази тема можем да напишем цяло есе хаха. След няколко години, обаче, успяхме да се установим и да изградим мрежа от чудесни хора от цял свят, с които животът тук е едно голямо приключение!

 

Какви са местата, които могат да си спечелят етикета Triplet approved?

Обичаме различни места в зависимост от настроението ни. Като цяло си падаме по заведения с интелигентен, модерен дизайн (обожаваме скандинавската естетика), който избягва тежки, лъскави елементи. През лятото обичаме открити, наветрени местенца с усещане за океана, а през зимата гравитираме към уютни ъгълчета с горящ огън и топла супа. Падаме си по джаз барове, но и обичаме да танцуваме на хаус партита в стари фабрики и по градски покриви (инспирирани от Берлин).

Рядко можем да ви видим облечени еднакво, но пък и бягате от черното в нюйоркски стил, кой е стилът, който е Triplet approved.

Нашият стил може да се нарече семпъл и минималистичен. Ние не наблягаме на модата по няколко причини – изисква време, пазаруването е изтощително, а и модната индустрия се асоциира с разхитителност.

 

Изглеждате много спокойни, в някой от постовете бях прочела, че споделяте slow life философията. В какво се изразява това за вас? Кои са ви ритуалите?

Това ни е любима философия! За първи път видяхме тази концепция в книгата на Мишел Дьо Монтен “How to Live?” За нас slow life означава да се наслаждаваме на всеки момент, да изживяваме всяка минута съзнателно и да оценяваме красотата в малките неща. Вместо да живеем на автопилот, се стараем да съществуваме в настоящето. Ритуали? Пием кафе заедно няколко часа и обсъждаме всичко под слънцето. Бавно пийваме по чаша специален коктейл, наслаждавайки се на всяка капка. Караме колела из красивите бруклински квартали. Сядаме на камък до реката да гледаме залеза. Често готвим заедно и с приятели, което е изключително уютно и сплотяващо преживяване.

 

А как си взема всяка от вас време да рефлектира, как всяка от вас има лично пространство, когато сте три.

С: Добър въпрос! За мен това е много важно. Йогата и медитацията (признавам, не медитирам толкова често, колкото бих искала) са ми личните моменти. Освен това понякога решавам да остана сама за уикенда вместо да пътувам с Ани и Деси. Определено се наслаждавам на редките моменти, в които съм уединена.

Д: Аз пътувам по работа доста често, така че прекарвам много време сама. Обичам да си създавам ритуали, които често включват йога, последвана от вечеря и чаша вино на бара в някое уютно заведение.

А: В това отношение помагат и гаджетата ни. Аз обичам да обикалям Ню Йорк, да откривам нови местенца за коктейли или хапване и да прекарвам някой уикенд в бутиков хотел, скътан сред природата на щата Ню Йорк.

Пишете, че рядко правите повече от 2-3 кадъра на сетъп. Трудно ми е да повярвам, че три жени могат да изберат кадър, в който се харесват едновременно от три снимки. Какъв е трикът?

Ако разгледаш снимките ни внимателно, ще видиш, че не изглеждаме идеално на всяка от тях. Ще видиш някоя и друга смачкана физиономия. Това е част от аурата на Triplet Approved – да не се взимаме на сериозно и да сме весели и непринудени.

 

Видях, че четете The Nordic Theory of Everything, какво попихте оттам и кое наистина може да приложите в своето ежедневие?

Книгата прави сравнения между скандинавските и американското общество по отношение на здравеопазването, образованието, отглеждането на деца и т.н. Скандинавците са доста по-обгрижвани от американците и, уви, животът в Щатите (по-конкретно в Ню Йорк), макар и вълнуващ и пълен с възможности, е доста труден в някои отношения. Хората общо взето се оправят сами и разчитат изцяло на себе си и предприемаческия си дух, което до някаква степен ги лишава от свобода. Работим много и постоянно се стремим към следващото постижение.

 

Обожавам кадъра ви, разработка на handmaid’s tale, други сериали или пък подкасти, които харесвате и искате да ни споделите?

Други любими сериали включват Dark и Stranger Things. Много си падаме по тъмната естетика и мистерията. Също винаги сме си падали по страшни филми, макар че трудно намираме приятели, които биха се престрашили да гледат с нас.

 

На последния си рожден ден отказахте подаръци и дарихте на Climate Reality Project. С какво се занимава организацията, защо я избрахте и както някой би казал “Защо, ама защо отказахте торта за сметка на кауза?”

Насочихме се към Climate Reality Project, защото тяхната мисия е да мобилизират света да се бори срещу глобалното затопляне – кауза, която е близка до сърцата ни. Намерихме тази конкретна организация чрез Charity Navigator, който оценява подобни организации по критерии като фискална отговорност и етични практики. Ооо не се притеснявай, не се мина без десерт за рождения ни ден! Хапнахме вкусни испански десерти в един от любимите ни ресторанти в Бруклин (La Vara).

Tripplet Approved можеш да следиш по света и в блога им.