Помните ли серията снимки, която събрах в “София в десет цвята” миналото лято? Е, това е нейното продължение, а цветовете са на второто ми вкъщи – Лондон. Никога не съм си представяла, че ще прекарам месец в Лондон и няма да се кача в метро, автобус…, в някаква форма на градски транспорт. 

Лондон не можеш да го обходиш, но в последните седмици опитах.

Samsung Health приложението ми най-после отлепи от данните си за под километър на ден в последните месеци и се върна към обичайните 20000+ крачки (ако и аз скоро се върна към обичайните си килограми, ще е супер). От онези хора съм, който ако могат да ходят от точка А до точка Б – биха. За тези Pantone карти, които си поръчах миналата година (от Amazon) вече съм ви разказвала, за #pantoneproject, също. Междувременно ги използвах по предназначение (по начало това са поздравителни картички, които да надпишеш и подариш) – някои от приятелите ми се сдобиха с любимите си цветове.

Този път снимам със Samsung Galaxy S20+ (Samsung България ме ъпгрейднаха от Samsung Galaxy S10+). Всички снимки са направени в автоматичен режим или любимият ми PRO, където можеш да си играеш с настройки за WB и какво ли не и (за мен) можеш да получиш максимално близки до реалните цветове и настроение. Нещо, което е супер яко за S20+ e, че дори и да изрязваш изображението – резолюцията с висока острота се запазва. Така например, ако режеш за Instagram, където трябва кадър в пропорция 5:4, снимката си остава кристална. Обработвах с Lightroom Mobile (Adobe приложението е безплатно за телефон, ако още не сте го свалили – направете го) като основно омекотих рязкостта на контраста и добавих малко grain – знаете, че обичам малко по-филмовото усещане за кадрите си.

Всичко за Samsung Galaxy S20+ е тук.

На първия кадър е затвореният TATE Modern (от средата на март насам), очаква се да отвори отново в началото на август. В момента в онлайн магазина им има голям Summer Sale с намалени артикули, които обичайно се продават в книжарниците по време на съответните изложби. Поръчах постер с А Bigger Splash на Hockney.


The Millennium Bridge | St Paul’s Cathedral

Vet Grill @ Shoreditch (почти всичко все още е затворено)

Цветът на дъждовните дни.

Liverpool Street

Розовата врата на една от съседските къщи.
Лъчът светлина ме изненада приятно като отворих снимката вкъщи.

Розите на De Beauvoir Square

Този Triumph спира на нашата улица всеки уикенд.

И Samsung Galaxy S20+, с който са заснети всички предишни кадри.